Tånga Hed

Idag har vi varit på vår första officiella utställning med Svenska Terrierklubben i Tånga Hed utanför Vårgårda. 
 
Det var en gråmulen och regnig morgon när vi vaknade, men SMHI lovade uppehåll under dagen. Utställningen hölls på en campingplats så den var utomhus, vi hittade en plats bredvid min ring under några tallar så om det skulle börja regna så skulle vi ha lite skydd! Det var en ras innan borderterriern i ringen och då småregnade det lite grann. 
När jag kollade i programmet så såg jag att Bosse var enda hanen i öppen klass, så jag skulle vara ensam i ringen. Domaren var hård, ingen av hanarna i junior eller unghund fick CK, så jag var sjukt nervös när jag gick in. Hon klämde och kände men det gick inte att läsa av henne alls. Men jag fick excellent, vilket är högsta bedömningen i kvalitetspris, och ett CK (får komma in igen och tävla om bästa hane). Så jag blev supernöjd! 
 
I klassen om bästa hane fick jag tävla mot två champions och där hade jag inte en chans. Men den ena hade inte championat i Sverige så hon fick certet (vilket jag och Bodil trodde jag skulle få), så det kändes lite snopet. 
 
Vår kritik (fritt översatt från engelska):
utmärkta proportioner på huvudet med starkt bett, välsatta öron, korrekt nacke och bröstkorgsspanning, kunde vara lite längre i kroppen, utmärkt ansatt svans, välvinklad bak, utmärkt päls, rör sig bra
 

Bosse skötte sig utmärkt både i och runt ringen! Han var lite galen när vi kom dit men efter en stund så lugnade han ner sig och bara njöt av all uppmärksamhet <3

Det här gav mersmak och nu längtar jag till nästa utställning i Vänersborg den 7 juni. 
 
 
Allmänt, Utställning | borderterrier | | Kommentera |
Upp