Agility lektion 2

Idag var vi på andra lektionen i vår agilitykurs. Bosse har definitivt börjat fatta grejen, han var grym idag! 
 
Först började vi med att testa tunneln, instruktören skulle stå med hunden vid ingången och jag sitta vid utgången med godis och locka. Hon hann inte ens placera sig vid tunneln innan bosse stack in. Inga problem där inte ;) Sedan fortsatte vi med att träna vanliga hopphinder, de gick mycket bättre idag. Jag hade köttbullar i småbitar som jag la i matskålen, då sprang han direkt dit! Sedan måste jag vänta tills han tittar på hindret innan jag skickar honom, annars tittar han gärna på mig. Vi fortsatte även med slalomet, och det fortsatte att gå bra det med! 
 
Efter pausen fick vi testa att hoppa genom däcket. Först var han lite tveksam, han förstod inte alls varför han inte kunde hoppa vid sidan ;) Men efter några försök så var inte heller däcket några problem. Vi avslutade med att hoppa långhinder, där hindret består av plankor som man hoppar på längden utan att gå på det. Inte heller det var några problem! 
 
Det endra problem jag hade under lektionen var när en annan hund inte ville gå genom tunneln. Den stod och skällde vid ingången och ägarna plockade fram en pipleksak... Bosse ÄLSKAR pipleksaker och blir helt galen när han hör dom. Så han blev helt galen och ville fram till leksaken =) som tur var blev det paus strax efter så vi kunde gå ut och varva ner lite. 
 
Nu har jag en väldigt trött Bosse bredvid mig i soffan som snarkar så sött! Längtar redan till nästa vecka =) 
Agility, Allmänt | Agility, Hundens Hus, borderterrier | | En kommentar |
Upp