Aktivitetsdag och Grytkurs

Nu är det dags för en uppdatering igen, mycket har hänt =)
 
Kristi himmelsfärd anordnade BTS västkusten en aktivitetsdag på brukshundklubben. Det startade med en poängpromenad med några aktivitetsstationer. En var ett korvträd, man stoppade små korvbitar i barken på ett träd som hunden sedan fick nosa fram. Efter poängpromenaden var det dags för fika för oss tvåbenta... sedan delade vi upp oss i två grupper, ena gruppen började med att testa rallylydnad. Jag råkade ju nämna att vi testat det, så vi fick gå först och visa de andra... det gick ganska bra! En bra träning i att gå på gräs utan att nosa för mycket. Sedan bytte vi grupper och vi fick testa på blodspår. Det var väldigt spännande! Man duttade lite blod på ett rådjursklöv som man sedan drar i gräset och droppar lite blod var 50 cm. Jag la ett spår på ca 20 meter. Han hittade startpunkten, men fastnade lite där för det luktade ju så gott =) så jag fick visa honom att det kom fler fläckar... då blev han helt till sig. Han var jätteduktig och spårade bra! 
 
 
 
Sedan i söndags åkte vi med BTS Västkusten till Falkenberg för att testa på gryt och spår. Det var väldigt spännande. Först fick Bosse träffa en grävling i en bur, så han skulle förstå vad det är som han möter. Där fick jag egga honom lite så att han skulle förstå att han skulle skälla på den... 
 
 
efter lite skeptism så började han förstå vad han skulle göra... men han tittade på mig med jämna mellanrum för bekräftelse! Sötnöten <3 Sedan gick vi vidare till konstgrytet! 
 
 
Ovanför gångarna är det luckor som man tar bort vid träning. I brunnen till vänster så sitter grävlingen, i en bur så inte hund och grävling kommer åt varandra! 
Han hittade grävlingen, men förstod först inte att han måste vara i gången för att komma åt den bäst =) så han sprang runt och nosade överallt i början... sedan upptäckte han gången och började skälla!! I början var det lite mer bjäbbigt men efter en stund kom "mördarskallet" igång ;) då fattade han vad han skulle göra. När det gick som bäst så bröt jag, så att han ska komma ihåg den känslan!
 
 
Sedan åt vi lunch och vilade lite. Efter det bestämde jag mig för att testa grytet en gång till, det var ju så kul! Så han fick först börja som vi avslutade, men öppen gång. Sedan stängde vi gången och jag tog honom till ingången (som ni ser i nederkant på bilden). Han var först lite motvillig, men jag fick visa honom att han skulle gå ner där. Då sprang han ner där och fram till grävlingen och började skälla! Blev så stolt! Sedan kom han ut och så testade vi en gång till från andra ingången, då gick det snabbare! 
Bodil berättade att det är väldigt sällan det går så bra första gången! Så jag är väldigt stolt! De andra var väldigt imponerade av honom! Så nu är tanken att vi ska åka dit några gånger i sommar och träna lite och sedan göra anlagsprovet. 
 
Efter det testade vi på blodspår igen. Denna gång fick vi en instruktör med oss. Dom hade lagt ett spår med en lite böj i. Han tappade bort sig lite i böjen men efter lite letande hittade han spåret igen och kom fram till klöven! Måste försöka få tag på blod själv och lägga lite spår ibland, det är sjukt roligt!! 
 
Det var en väldigt rolig dag men med mixade känslor. Jag hade väldigt ont av att se grävlingen vara så stressad, men samtidigt var det sjukt roligt att se sin hund göra det den är avlad för!
 
Nu förbereder vi oss för avslutningstävlingen i rallylydnadskursen på lördag! 
Aktivering, Allmänt, Äventyr | BTS västkusten, borderterrier | | En kommentar |
Upp